Selecteer een pagina

Business insights, zo doen we dat.

Initiate

In de intake wordt de vraagstelling geformuleerd. ‘Op welke vraag zoeken we het antwoord’. Soms wordt in deze fase duidelijk dat de initiële vraagstelling niet gaat om het echte probleem maar om een symptoom daarvan. We formuleren de eindvraag en selecteren de noodzakelijke elementen die meespelen in de oplossing. Soms is dat een tijdlijn (hoe is het tot dit probleem gekomen) of een verwachting (wat gebeurt er als we niets doen). We bepalen ook welke elementen we buiten beschouwing laten. Er zijn altijd aanvullende elementen aan te dragen die het resultaat beter maken. Maar deze kunnen het vraagstuk te complex maken om in overzichtelijke tijd tot een analyse te komen.

Investigate

De geselecteerde elementen die van invloed zijn op het probleem worden verdeeld twee groepen: lastig te beïnvloeden en makkelijk te beïnvloeden. het eerste type representeren vaste zaken, materialen die je hebt. Bijvoorbeeld het aantal klanten, de hoeveelheid geld, het aantal personeelsleden, het aantal openstaande orders, de beschikbare productiecapaciteit, materiaal dat je op voorraad hebt etc. Deze groep elementen zijn lastig rechtstreeks te beïnvloeden. De tweede groep zijn de zaken die je makkelijker kunt beïnvloeden én waardoor de eerste groep veranderen. Bijvoorbeeld de prijs van je product of dienst. Zo bepalen we welke elementen het meest geschikt zijn om op te sturen om het probleem te verkleinen of op te lossen.

Impact

Het Buroos-model wat we opleveren toont de samenhang tussen makkelijk en moeilijk te beinvloeden elementen. Deze zijn op de huidige situatie gekwalificeerd. Door de waarde van een of meerdere elementen aan te passen kan nu inzichtelijk worden gemaakt wat de effecten zijn. Dit leidt tot een aantal scenario’s waarin de probleemoplossing te vinden is.

Dit model is fundamenteel anders dan gebruikelijke processchema’s of prognoses. De werkwijze van Buroos vraagt intensieve bijdrage van de opdrachtgever wat resulteert in een inhoudelijk diepgaander en bedrijfsspecifieker model. Het proces, de totstandkoming van het model, is deel van het resultaat en leert de opdrachtgever hernieuwd kijken naar eigen bedrijfsprocessen.

Improve

Het start-model van Buroos biedt inzicht op een bepaald moment in tijd. De meerwaarde van de modellen van Buroos ten opzichte van gangbare modellen is de mogelijkheid om een periodieke monitoring te starten. Nieuwe ontwikkelingen worden als variable waarde ingevoerd om een zuiver up-to-date beeld van de processen te bijven behouden. Hierdoor kan op elk moment snel gekeken worden  op welke elementen extra gestuurd kan worden om een optimaal resultaat te behalen.

Neem de volgende stap

Een persoonlijk gesprek kan in korte tijd veel duidelijkheid geven over Buroos.
Klik op onderstaande link en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.